19/4/10 - Welkom

Gisteren was een behoorlijke drukke dag met heel veel heen en weer gebel. In de namiddag had ik afgesproken met Lander aan Blauwendael. Toen ik aankwam in het park, merkte ik op dat de pauw zijn veren open had staan en een vrouwtje wou imponeren. Het geluid dat daarmee soms gepaard gaat doet me denken aan het sissen van een slang en lijkt bezwerend. Ik vroeg mij iets later af waarom er zoveel vissen in het kasteel zijn verwerkt, tot op de toren. Ik las het ‘breaking news’ van De Standaard dat er zonet voor het eerst in de geschiedenis een foto van een zwart gat werd getoond. Ik stuur het door naar KS in Mexico en ze stuurt me een foto van een meermin terug die boven haar bed op een plank staat.

Hier stond zonet nog een verslag over een schilder op blote voeten en een kolenblad aan zijn hoofd. Over een schandpaal en een logo, over enkele sterren, een atelier waar ‘siertegels’ gemaakt worden en een vis met een gouden ring. Ik had het ook even over een struikrover uit Zele en zwavelhoudende lucifers uit Ninove maar toen drukte ik op de verkeerde knop en was de tekst meteen weer verdwenen.

‘s Avonds was Wim Waumans op bezoek. De leeftijds- en quasi naamsgenoot die plots opdook na de soep session in de academie en een stamboom van ‘zijn’ Waumansgeslacht mee bracht die schijnbaar aantoont dat we verre verwanten uit het Waasland zijn. Hij blijkt nogal spiritueel bezig te zijn en ik fotografeerde zijn aura dankzij de zon die binnen schen. We hebben veel gepraat, goed gegeten en tenslotte nog een spelletje schaak gespeeld. Ik was verloren.