19/5/5 - Hoog bezoek

Vandaag geen tijd gehad om beelden te maken maar misschien nog net even genoeg minuten om te melden dat Kelly Schacht en Hadewych Becuwe geland zijn en dat Alice gisteren tijdens haar tocht door Antwerpen met mijn partner Stefanie langs de finissage van een boeiende schilder (wiens werk me herinnert aan Max ‘Loplop’ Ernst ) in Base-Alpha en het M HKA onderweg een metalen blauwe schaal heeft ontmoet en heeft meegebracht uit Antwerpen. Zwerfvuil om te betoveren, I like it.

Ik hoor al ontwerpplannen voor ‘de bron van de sirene’… enz. Er waren ook enkele bezoekers uit de gemeente die zich lieten betoveren en de maker van de Blauwe Duivel kwam eens piepen. Ik gaf te weinig aandacht aan Jadot & Barbier en Jan want was blijkbaar in de weer met andere bezoekers en nieuwe residenten. Misschien kan ik het goedmaken. Ik heb een werk in gedachten dat ik zag bij BLEEK en ik misschien wel zie functioneren in het spel.

Ik weet nu ook wie de voorzitter is van de vrienden van de Roosenberg abdij en er hangt reeds een verweerde Blauwhaus affiche aan zijn poort. Ik kocht van de man zijn (klein)zoon(?) iets met de sirene op. Wat later signeerde ik een boek dat ik aanbood aan Ingrid en Eric. Een gids uit de Verbeke Foundation stelde voor Alice binnenkort mee op sleeptouw nemen naar Kemzeke en ik heb mogelijk een uitweg gevonden om de editie aan de man te brengen die een beetje magie in het ‘dream team’ kan pompen. Fingers crossen.

De verrassing van de dag kreeg ik thuis. Stefanie presenteerde me het herbarium dat zich sedert quasi twee jaar ergens onopgemerkt ophield in mijn bovenkamer. Ze gebruikte een soort plakband dat giftige optische effecten vertoond. Het is verleidelijk maar ik weet niet waar en hoe het spul gemaakt wordt. We kunnen er wel iets mee. Misschien nog wat planten gaan plukken.

Ik zag thuis ook een stukje woestijn van de Touaregs (aquarel) en een gek ingewikkelde citroen die me doet denken aan een wikkel voor mandarijnen met het opschrift ‘Filosofo’.