19/6/6 - Boeken

Het mooiste boek van de wereld is wellicht een verlicht manuscript uit de eerste helft van de veertiende eeuw. ‘The Luttrell Psalter’ huist in de collectie van the British Library en dateert van ca. 1325-1340.

Op f. 75 staat een blauw kasteel met een aantal jonkvrouwen die met bloemen de ridders aan het omwalde kasteel afwenden. Ik lees ergens dat het Franse woord ‘ensceinte’ niet alleen zwanger maar in eerste instantie ook ‘omwald’ betekent.

Alice gaat met vriendin Amy op zoek naar meer informatie in Londen….

Ik kreeg ook een boek van Paul met de titel ‘Winks of Tangency’. Het werd gemaakt door Sven die mee de WORK FLOW vormgaf. Paul is vandaag met zijn camera op verkenning geweest rondom het kasteel, benieuwd of het een nieuwe benadering heeft opgeleverd. Ik bestelde en ontving ‘Mijn Levensweg’ van Rudolph Steiner, waar ik meteen 50 pagina’s uit las om aan te belanden bij de geschiedkundige Tacitus. Ik bestelde ook Zwarte Zon van Paul Claes en na enige tijd door gebracht te hebben met de bibliotheek versie werd het hoog tijd om mijn eigen exemplaar te hebben ‘zijn’ en Het Barre Land.

I feel blessed.