Volg, deel, speel mee in het Blauwhaus spel en word schandalig rijk!

Het Blauwhaus improvisatiespel startte met de lente en is net zoals het stromend water in de Durme (en als deze website) voortdurend in beweging. Het vertoont de benevelende kenmerken van een levendig organisme dat aansterkt, en waar wij graag over praten met nieuwsgierigen en sympathisanten, met inwoners en passanten. Dit is het verslag van een wandelaar, verwikkeld in een merkwaardig kansspel van tekens die tijdelijk verschijnen en weer zullen verdwijnen. De voortekens van dit magische avontuur laten zich nu al links en rechts gelden. Een gewaarschuwd man is er twee waard :-)

De werkperiode in het kasteel werd voorafgegaan door een symbolische pelgrimstocht die aanvatte bij mijn huis en atelier in Sint-Niklaas in het gezelschap van een kleine groep vrienden, nieuwsgierigen en sympathisanten. We hielden voor het eerst halt aan begraafplaats Heimolen om de doden even te herdenken, vervolgden ons pad naar verlichting langs de Nijverheidslaan, Oude Heerweg en schreden voort langs de Roosenberg abdij. Vandaar zetten we onze tocht verder richting Kasteel Blauwendael om het Blauwhaus officieel in te huldigen en de spreekwoordelijke sleutels te overhandigen aan de aanwezige residenten van het dream team met een hartelijk welkom.

Wij roepen op om woensdagmiddag 1 mei naar buiten te treden, vooraf een Sole Mio deken van de zoldertrap naar beneden te dragen en vervolgens af te zakken naar de oevers van de Durme (op de Pontrave). Breng je eigen gerechten mee en laat alles even maagdelijk weer achter met een hart vol nieuwe verhalen.

Na een intense werkperiode van vier weken wil het Blauwhaus op zondagmiddag 26 mei haar uitvindingen kenbaar maken tijdens een raadselachtige en volkse optocht langs de twee Roosenberg wandelroutes. Het dreamteam wil graag een boeiende wandeling beloven. Een zoektocht naar de bron van de meermin uit het gemeentelijk wapen en naar een Waesmonster. Beide evenementen zijn bedoeld om bijgewoond te worden door een breed publiek van nieuwsgierigen, speurneuzen en sympathisanten, kunstkenners, dichters en filosofen.